Örs mindenkinek

Madiba

2016. július 19. 16:40 - Tetlák Örs

dscn0229.JPGTávolról sem állítom, hogy személyi kultusz lenne, de közép-kelet-európai szemmel, ha hat méteres szobrokat emelnek valakinek (ezt éppen Sandtonban, ha jól emlékszem, talán a svéd kereskedelmi kamara ajándékaként), az minimum furcsa. Valószínűleg ez a kultusz éppen Mandelának lett volna a leginkább az ellenére, de a '94 óta kormányzó ANC részben még mindig neki köszönheti, hogy hatalmon lehet. Túl könnyen adja magát bármilyen jelenben vállalhatatlan döntés, vagy esemény kapcsán előtúrni valamit a lassan már 5 éve halott elnök hagyatékából.

A sandtoni szoborral fényképezkedő turisták.
dscn0234.JPG

Még egy Mandela szobor, ez Pretoriában, a Parlament épülete előtt. Az anyagmennyiséggel itt sem fukarkodtak.
dscn1165.JPG

Ez pedig a bankjegyek rettentően változatos mintázata. Ez többé-kevésbé egyébként talán egész Fekete-Afrikában egyformán van bekötve. "A" oldal: első elnök, "B" oldal: big five, vagy valami más nemzeti állat.
dscn0341.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orsmindenkinek.blog.hu/api/trackback/id/tr3912771064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása