Örs mindenkinek

Lion & Safari Park

2016. november 11. 16:57 - Tetlák Örs

dscn1935.JPGFolytatódnak a dél-afrikai kalandozások, ezúttal a Johannesburghoz és Hartebeestport Damhoz közeli Lion & Safari Parkban. Ez a viszonylag új (illetve újranyitott) park elég közel van a Lion & Rhino Parkhoz, a kettőnek mégis más a hangulata. Ugyan egyik sem egy Krüger, de aki nem tud napokat rászánni némi vadvilági élményre, valami ahhoz nagyon közelit itt is talál és fél napos programnak tökéletesen megfelel. A tízmilliós gautengi agglomeráció, illetve a johannesburgi hivatás- és bevásárló turizmus bőven fenntartja őket.


Bár a teljesen berácsozott autó nem adja ugyanazt az érzést, mint a nagyobb (nemzeti) parkokban, de sok választás nincs. Vagy ezzel nézed meg a parkot, vagy sehogy. Itt a ragadozók gondosan körülkerített területeken várják a rendszeres etetést, ráérő idejük nagy részében pedig pontosan annyira fetrengenek szanaszét a hűvösben, amennyire gondolnád. Egyedül az egyetlen pár leopárdnak tűnt bántóan kicsinek a hely, ahol ellehetnek. Vannak aztán még gnúk, struccok, zsiráfok, zebrák, antilopok és inkább olyan a "szafari", mintha egy jó nagy kifutóba hajtanál be egy ketrecbe zárva. Ehhez képest felfoghatatlan, miként tudott egy amerikai turista kimászni az oroszlánok közé, hogy jól ki is nyírassa magát velük. Az autókázást követően lehet zsiráfokat etetni a kávézó teraszán, 60-60 randért fejenként pedig oroszlánkölyköt, vagy gepárdot is simogathatsz. Vagy sétálhatsz velük egy órát, de akkor már mélyebben kell zsebbe nyúlni. Szerintem jobban jársz, ha iszol pár Lion's Den sört a hűvösben.

A zsákmányállatok a ragadozóktól elzárva, tökéletes biztonságban heverésznek a kerítések mögött.
dscn1926_lion_safari_park.JPG

Tőle talán akkor is biztonságban lennének, hogy összenyitnák a kifutókat.
dscn1931.JPG

Testvérek, ha nem ez lett volna az első gondolat.
dscn1935.JPG

A parkban élő zsiráfok fele.
dscn1938.JPG

Nekik például lehetne sokkal nagyobb helyük.
dscn1945.JPG

Nem is csoda, ha az anya nem győzte arrébbvinni nagyon kicsi kölykeit.
dscn1946.JPG
Nekik meg pláne kicsi volt a hely (ez egy fekete leopárd, nem tévedés).
dscn1957.JPG

Falka felpörgés előtt I.
dscn1967.JPG

Falka felpörgés előtt II.
dscn1974.JPG

Nyilván, ha már ott van az ember, csak nem hagyja ki a kis oroszlánokat.
dscn1982.JPG

Ezzel a helyi ízzel pedig további kellemes perceket lehet eltölteni.
dscn1990.JPG

Még mindig rossz az, aki rosszra gondol, ezek ugyanazok a testvérek.

Ilyenkor még azt gondoltam, hogy felnőtt hím oroszlánokat ilyen közelről nem nagyon fogok már látni, aztán visszamentem a Krügerbe. De erről majd később.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orsmindenkinek.blog.hu/api/trackback/id/tr9412771098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása